FacebookTwitterLinkedIn

Casa de avocatură Filip & Company a asistat studioul de jocuri video Amber Studio în obținerea unei finanțări în valoare de 20 de milioane de dolari din partea unui fond de investiții consiliat de Emona Capital LLP.

Evaluarea post-investiție a companiei românești este de 190 de milioane de dolari, iar o parte importantă din fonduri va fi folosită pentru dezvoltarea Amber prin noi fuziuni și achiziții.

“Evaluarea obținută de Amber este una extraordinară pentru o companie românească aflată la Seria A, dar este doar o reflectare corectă a valorii unui business construit, într-un domeniu extrem de competitiv la nivel mondial, de una dintre echipele cele mai frumoase pe care le-am întâlnit. Noi chiar ne-am distrat făcând această tranzacție și abia asteptăm să vedem ce minunății vor mai face cu acești bani. Le mulțumim clienților de la Amber pentru încredere și excelenta cooperare și le dorim celor de la Emona o investiție de un mare succes”, a declarat Alexandru Bîrsan (foto), partener Filip & Company.

Înființată în 2013 în București, Amber are aproximativ 1.200 de angajați care lucrează în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varșovia, San Francisco și Los Angeles.

Fondurile de la Emona Capital și profiturile proprii ale Amber vor finanța fuziunile, achizițiile și preluările de studiouri din întreaga lume, care vor completa rețeaua existentă a Amber și vor asigura prezența acesteia pe piețele emergente cu potențial ridicat de creștere. Pe lângă expansiunea companiei în noi arii geografice, Amber vizează extinderea gamei de servicii oferite și introducerea de noi specializări în genurile de jocuri.

În ultimii cinci ani, veniturile Amber au înregistrat o rată de creștere anuală de peste 50%. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30 de milioane de dolari, mai mare cu 56% față de anul precedent.

Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare.

Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company și N3twork.