FacebookTwitterLinkedIn

Fostul președinte Donald Trump și-a crescut valoarea netă cu peste 400 de milioane de dolari la finalul săptămânii trecute, când acțiunile companiei-mamă din spatele platformei sale de social media, Truth Social, au crescut cu peste 8%. 

Cu toate acestea, Trump nu va putea intra în posesia acestui bonus deocamdată și are de plătit 550 de milioane de dolari din trei sentințe civile. 

Potrivit Forbes SUA, acțiunile companiei-mamă Trump Media & Technology Group Corp. au crescut joi cu aproape 8%, închizându-se la puțin sub 49 de dolari per acțiune. Acest rezultat vine în urma deciziei companiei de a se proteja împotriva vânzătorilor pe termen scurt — investitorii care profită de scăderea prețului acțiunilor. În acest moment Trump are participație majoritară în TMTG, de 64,9%. 

Cu aceste 400 de milioane de dolari în plus, Forbes estimează că valoarea netă a lui Trump este acum de aproximativ 7,5 miliarde de dolari, făcându-l al 349-lea cel mai bogat om din lume. O parte substanțială a averii lui Trump provine din portofoliul imobiliar de 1,1 miliarde de dolari, plus alte 810 milioane de dolari în cluburi de golf și stațiuni – inclusiv proprietatea sa din sudul Floridei, Mar-a-Lago. 

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania