FacebookTwitterLinkedIn

Un nou spectacol dedicat copiilor îmbogățește repertoriul Teatrului Ion Creangă începând cu luna octombrie. Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă într-un parc când oamenii nu sunt prin preajmă, „Aventurile lui Săgeată îți va arăta părțile ascunse ale acestui spațiu, dar și ce fac locuitorii săi atunci când cred că sunt singuri. Avanpremiera și premiera vor avea loc în data de 8 octombrie, la ora 11:00, respectiv 18:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53), în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de povești“. Spectatorii cu vârsta peste 6 ani vor avea parte de un spectacol care abordează teme contemporane, precum importanța mediului înconjurător, nevoia de reciclare și prietenia ca forță a schimbării, toate împletite într-un act artistic muzical plin de energie și culoare.

Regia este semnată de Tony Adam Horațiu, scenografia a fost gândită de Andrei Răduț, costumele de Roxana Răduț, muzica de Radu Mihalache, coregrafia de Cristina Danu, video design-ul a fost asigurat de Constantin Șimon, iar antrenamentul vocal de Ana Cebotari. Din distribuție fac parte actori din trupa Teatrului Ion Creangă – Andreea Mera, Alexandru Prica, Voicu Hetel, Cristian Boeriu, Ciprian Niculae, Marius Boboc, Julieana Drăghici, Liliana Donici, Valeria Stoian, Andra Mirescu și doi actori colaboratori – Ioana Bîndac și Iulian Bălan.

Teatrul Ion Creangă, conștientizând nevoile societății contemporane, a inițiat campania „Lumea o salvăm doar când reciclăm“, prin care și-a propus să arate cum un subiect ca reciclarea poate fi integrat într-un proiect artistic, la nivel ideatic, dar și practic. Sub sloganul „Salvează-l pe Săgeată“, micii noștri spectatori au fost îndemnați să aducă, pe perioada verii, materiale reciclabile, la punctele de colectare puse la dispoziție, ca mai apoi să le vadă transformate în decor pentru lumea parcului din spectacolul „Aventurile lui Săgeată“.

Săgeată, o minge dezumflată, abandonată de cel căruia i-a aparținut, ajunge într-un mediu complet nou, parcul, unde nu cunoaște pe nimeni. În ciuda situației în care se află, protagonistul nostru, singur și lipsit de utilitatea care îl definea, decide să facă tot ce îi stă în putință pentru a-l găsi pe băiatul care l-a părăsit. Ca să facă acest lucru, Săgeată îi va cunoaște pe locuitorii parcului și le va afla poveștile de viață. Cu ajutorul lor, va realiza cât de importanți sunt prietenii și cum încrederea în cei apropiați îți poate schimba destinul. Însă, cea mai importantă lecție pe care o va învăța este valoarea celei de-a doua șanse și, implicit, eforturile pe care aceasta le presupune. Un nou început nu este posibil fără schimbare, iar schimbarea necesită hotărâre, ceea ce Săgeată are din plin.

Spectacolul își propune să atragă atenția atât copiilor, cât și părinților privind nivelul de degradare al mediului înconjurător și, totodată, să le arate soluțiile la îndemână pentru a reduce impactul personal asupra acestuia. Scopul este unul educativ, dar în același timp, personajul principal întruchipează și dorința fiecăruia dintre noi de a ne găsi scopul, de a avea un sens care să ne guverneze existența. Pe parcursul reprezentației, veți fi martorii unor întâmplări de necrezut, cu atât mai mult cu cât au loc într-un parc, un spațiu care, aparent, nu ar trebui să ascundă secrete.

Despre spectacol, Tony Adam Horaţiu menţionează: „Musical-ul Aventurile lui Săgeată spune povestea micilor obiecte pe care le folosim zilnic, care ne ajută, ne fac viața mai frumoasă, ne creează plăceri sau chiar amintiri, dar pe care le abandonăm ușor. Spectacolul ne arată că lumea obiectelor se poate asemăna cu a noastră, cu puţină imaginaţie – ele se bucură, suferă, deznădăjduiesc, speră, la fel ca oamenii. Viața lor depinde însă de noi!“ (Tony Adam Horațiu, regizor)

Biletele pentru avanpremiera și premiera spectacolului din data de 8 octombrie au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, de pe platformele Entertix și Myticket.

AVENTURILE LUI SĂGEATĂ

Echipa de creație:
Regia: Tony Adam Horațiu
Scenariul: Alexandru Ivănoiu
Scenografia: Andrei Răduț
Costumele: Roxana Răduț
Muzica: Radu Mihalache
Coregrafia: Cristina Danu
Video design: Constantin Șimon
Antrenor vocal: Ana Cebotari

Distribuția:
Săgeată: Andreea Mera                
Gogâie: Alexandru Prica              
Andrea: Voicu Hetel                      
Davidex: Cristian Boeriu                 
Pica: Ioana Bîndac                   
Ursu: Ciprian Niculae               
Fantastiku: Marius Boboc                 
Santo: Iulian Bălan                     
Ziana: Julieana Drăghici            
Tomberon Galben: Liliana Donici                   
Tomberon Verde: Valeria Stoian                 
Tomberon Albastru / Un copil: Andra Mirescu                

Categoria de vârstă: 6+
Durata:
80 min

INFORMAȚIILE SUPLIMENTARE

www.teatrulioncreanga.ro

Facebook.com/TeatrulIonCreanga

Instagram.com/TeatrulIoncreanga

*************************************************************************************

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Partener principal: Green Group | Parteneri de stagiune: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Societatea de Transport București, Entertix.ro | Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Moderndads.ro, Cult-ura.ro, Theatrum, Mommy HAI | Monitorizare media: mediaTRUST | Spectacol recomandat de Radio Itsy Bitsy FM.