FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile din Shanghai au inițiat luni procedurile de carantinare pe fondul creșterii ratei de infectare cu COVID-19. Procesul se va desfășura în două etape, urmând ca podurile și tuneluri să fie închise, în timp ce traficul va fi restricționat.

Anunțul a fost făcut ieri de către autoritățile din Shanghai după ce anterior oficialii administrativi au negat posibilitatea ca orașul să fie închis din acest motiv. Astfel, Shanghai va fi împărțit în două segmente pentru a facilita operațiunile de testare în masă a locuitorilor.

Wu Fan, membru al echipei de experți medicali anti-COVID din Shanghai, a spus că testele efectuate recent au descoperit infecții „la scară largă” în întreg orașul, declanșând un răspuns mai puternic.

Izolarea focarului de scală largă din orașul nostru este foarte importantă deoarece odată ce persoanele infectate sunt puse sub control, am blocat transmiterea virusului”, a transmis Wu Fan, adăugând că testarea va fi efectuată până când toate riscurile vor fi eliminate ,potrivit Reuters.

Duminică, în Shanghai, au fost raportate 3.450 de cazuri asimptomatice de COVID a, împreună cu 50 de cazuri simptomatice. La nivel național, au fost raportate 5.134 de cazuri noi asimptomatice și 1.219 simptomatice duminică.