FacebookTwitterLinkedIn

Audiențele televiziunilor de știri n-au intrat în vacanță. Protestele societății civile din Piața Victoriei și din alte orașe ale țării împotriva modificărilor la legile Justiției și a Guvernului Dăncilă, mitingul PSD și dezbaterile din Parlament au captat atenția românilor în luna iunie.

Antena 3 și România TV au obținut cele mai mari creșteri de audiență. Realitatea TV și-a consolidat poziția a treia pe nișa știrilor. Digi24 și B1 TV au încercat să nu piardă teren în fața concurenților.

VEZI BILANȚURILE FINANCIARE ALE INSTITUTELOR DE CERCETARE – ANUL 2017

Antena 3 a avut cele mai mari creșteri de rating față de luna mai: 34.000 de persoane câștigate la nivel național și 23.000 în urban.

Audiența România TV a crescut cu 22 pe național și cu 13.000 în urban.

Realitatea TV este a treia televiziune de știri, având creșteri de 18.000 de telespectatori pe național și 12.000 în urban.

Digi24 a câștigat câte 6.000 de persoane atât pe național cât și și urban.

B1 TV a crescut cu 6.000 pe național și cu 2.000 de telespectatori în urban.

Majorare ratinguri s-a reflectat și în cotele de piață (de vizionare) ale acestor televiziuni. Astfel, cele cinci canale de știri au avut o cotă totală de piață de 17,67% la nivel național, conform măsurătorilor Kantar Media, mai mare cu 1,84 puncte procentuale față de luna mai.

La nivel urban, cota de piață a fost de 20,12%, în creștere cu 2,36 puncte procentuale față de aprilie. Nici în lunile de iarnă, în care consumul de televiziune atinge un nivel ridicat, nu s-au înregistrat astfel de cote de vizionare ridicate pentru nișa știrilor TV.