
Evenimentele din februarie n-au menținut atenția publicului față de programele televiziunilor de știri așa cum s-a întâmplat în ianuarie.
Dacă prima lună a anului a fost dominată de criza guvernamentală, încheiată cu formarea Guvernului Dăncilă, februarie a fost perioada în care s-au întețit atacurile inculpaților și penalilor asupra conducerii DNA, atacuri conduse de Antena 3 și România TV. Atenția opiniei publice pe acest subiect a fost maximă la conferința de presă a procurorului-șef Laura Codruța Kovesi.
Tocmai cele două televiziuni folosite pentru atacurile împotriva DNA, Antena 3 și România TV, au suferit pierderi de audiență comparativ cu luna ianuarie. Astfel, România TV a pierdut 40.000 de persoane pe național și 30.000 în urban. La rândul său, Antena 3 a pierdut câte 9.000 atât pe național, cât și în urban. Dar nu sunt pierderi care să pună în pericol pozițiile dominante pe nișa de știri TV.
Mai trebuie precizat că în februarie, marile televiziuni generaliste – Pro TV, Antena 1 și Kanal D – au lansat programele de divertisment de mare audiență din noul sezon, fapt care a influențat consumul de știri TV.
VEZI AUDIENȚELE TV ÎN URBAN – FEBRUARIE 2018
În februarie, Realitatea TV a câștigat 7.000 de telespectatori pe național și 3.000 în urban. Digi24 este a treia televiziune de știri în urban, chiar dacă a pierdut 1.000 de persoane.
Ratingul general al B1 TV din februarie arată că stația a început să piardă teren în competiție cu Realitatea și Digi24. B1 TV a pierdut 11.000 de persoane pe național și 5.000 în urban.