FacebookTwitterLinkedIn

Noiembrie a fost o lună bogată în competiții sportive, aflându-se în plină desfășurare campionatele interne de fotbal din Europa, faza grupelor din UEFA Champions League și Europa League și, nu în ultimul rând, ultimele două meciuri ale naționalei de fotbal a României (Pro TV).

DigiSport 1 este liderul autoritar al nișei de sport, cu o medie de 66.000 de telespectatori la nivel național (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media. În urban, DigiSport 1 a avut un rating mediu de 45.000 de orășeni pe minut (toată ziua). Televiziunea se află în top 10 cele mai vizionate canale atât pe național cât și în urban.

Pe locul secund în topul național al nișei de sport se află televiziunea de divertisment și sport Pro X, cu 18.000 de persoane pe minut (toată ziua).

În urban, locul secund este ocupat de DigiSport 2, cu o medie de 12.000 de orășeni pe minut (toată ziua).

De altfel, DigiSport 1 și cele trei extensii ale sale – DigiSport 2, 3, 4 – domină consumul de programe sportive. La nivel național, cele patru programe DigiSport au avut o cotă de piață (vizionare) de 2,3%, reprezentând 65,7% din cota totală a nișei. La nivel urban, cota de piață a grupului Digi a fost de 3,27%, reprezentând 72,5% din cota de piață a nișei de sport.

În noiembrie a.c., nișa de sport TV, formată din 10 televiziuni, a avut o cotă de piață de 3,53% pe național și de 4,51% în urban.