Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

SportsMoney |
|

Audiențele televiziunilor de sport în februarie 2018

Reluarea campionatului intern de fotbal și a competițiilor fotbalistice la nivel european au contribuit la creșterea audiențelor canalelor DigiSport și Telekom Sport, în luna februarie. În schimb, întrecerile de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang au fost ignorate de români.
fotbal televiziune

În prima lună a acestui an, evoluțiile foarte bune ale Simonei Halep la Australian Open și a celorlalte jucătoare de tenis din România au contribuit la plasarea canalului Eurosport 1, care a difuzat turneul, pe primul loc pe nișa televiziunilor de sport.

În februarie, când Eurosport 1 și Eurosport 2 au difuzat masiv întrecerile de la JO PyeongChang (Coreea), audiențele au scăzut simțitor. Astfel, Eurosport 1 a pierdut 19.000 de telespectatori la nivel național și 12.000 în urban față de ianuarie. De asemenea, Eurosport 2 a pierdut 6.000 și 3.000 de persoane la nivel național, respectiv urban.

Hotărât lucru, românii nu sunt pasionați de sporturile de iarnă, nici măcar la televizior!

Fotbalul național a urcat audiențele de la DigiSport și Telekom Sport. Astfel, DigiSport 1 a câștigat 30.000 de telespectatori la nivel național și 23.000 în urban. S-a plasat pe locul 18 în topul național și pe locul 10 în urban.

DigiSport 1 a atins o medie de 62.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), la nivel național, dublă față de a doua televiziune plasată în top, Pro X (Sport.ro).

De asemenea, tot fotbalul a împins audiența medie a canalului DigiSport 2 la 20.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), în urban, conform măsurătorilor Kantar Media.

La rândul său, Telekom Sport a câștigat 17.000 de telespectatori pe național și 5.000 în urban. Telekom Sport este a treia televiziune pe targetul național.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – FEBRUARIE 2018 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii