FacebookTwitterLinkedIn

Cota de piață a celor șapte televiziuni tematice, prezente în sondajele de audiență, abia depășește 1% la nivel național (1,66%). Adică, 1,66% dintre românii care s-au uitat la televizor în luna aprilie au urmărit cel puțin un program difuzat de aceste televiziuni.

În mediul urban, cota de vizionare a fost ceva mai mare: 2,18%. Toate cele șapte televiziuni au o cotă de piață aproximativ egală cu a televiziunii de stat TVR 1 (2,13%).

History este televiziunea cu cea mai mare audiență pe această nișă, la nivel național: 15.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media. În topul general, History ocupă locul 35 din 62 de stații măsurate.

Cu o medie de 11.000 de telespectatori pe minut (toată ziua), Discovery ocupă locul 42 în clasamentul general, la nivel național.

De altfel, televiziunile de documentare (tematice) se plasează în a doua jumătate a topului, unele având cele mai mici audiențe generale de pe piața TV, precum Da Vinci Learning (1.000 de persoane pe minut, național) și Animal Planet (3.000).

În afara dezinteresului manifestat de români pentru aceste programe, un rol important în obținerea audienței îl joacă și distribuția acestor televiziuni în rețelele de cablu TV.

Cu aceste audiențe foarte mici, variațiile de rating lunar sunt irelevante pentru televiziunile de pe această nișă.