Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Audiențele televiziunilor confesionale în anul 2017

Cele patru televiziuni confesionale – Trinitas, Speranța, Alfa Omega și Credo – au avut o cotă de piață de 0,46% la nivel național și de 0,11% în urban. Sunt cele mai reduse cote de vizionare dintre toate nișele de televiziuni cuprinse în sistemul must-carry, comunicat de CNA în ianuarie 2018.
televiziune_3.jpg

Articol realizat în colaborare cu Mihai Pavelescu, editor Media Expres.

Din fericire pentru ele, nu toate televiziunile cu audiențe mari sunt și libere la retransmisie, fapt care le plasează în lista CNA în primele 28 de poziții fiind astfel eligibile pentru transmisie obligatorie în toate rețelele mari de distribuție.

Trinitas TV, televiziunea deținută de Patriarhia Română și înființată în 2007 la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, pe când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în prezent Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut o audiență medie, în 2017, de 16.220 telespectatori pe minut, la nivel național (toată ziua), conform măsurătorilor Kantar Media.

Trinitas se află pe locul 35 în topul audienței generale (din 72 de stații), la nivel național, înaintea unor televiziuni precum DigiSport 2 (16.206), TNT (15.352), Discovery (11.989) și History (11.537).

La nivel urban, Trinitas TV a avut o medie de 7.667 de telespectatori pe minut (toată ziua). Diferența arată că majoritatea publicului acestei televiziuni se află în mediul rural. În urban, Trinitas se află pe locul 40 în top.

Speranța TV, televiziune deținută de Asociația Centrului Media Speranța,  parte din rețeaua internațională Hope Channel, aparținând Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a avut o medie de 2.012 de persoane pe minut pe național și 743 de telespectatori pe minut, în urban. Ocupă locul 62 în topul audienței generale pe național, înaintea televiziunilor Nașul TV (1.912), Da Vinci Learning (1.608) și E! Entertainment (1.556).

Televiziunile Alfa Omega, deținută de Alfa-Omega TV Production, cu orientare interconfesională creștină și mozaică, și Credo TV, deținută de Asociaţia Credo Television Network prin Expres Image, aparținând Bisericii Penticostale, se află în coada topului (locul 67, respectiv 68), cu audiențe medii de 1.022, respectiv 572 telespectatori pe minut, la nivel național (toată ziua).

Cu Dumnezeu în gând, putem spune cu certitudine că, în cazul televiziunilor confesionale, măsurătoarea audiențelor este imprecisă. Cifrele reale sunt mult mai mari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii