FacebookTwitterLinkedIn

Atos a anunțat lansarea unei oferte de securitate cibernetică cloud-native cu amprentă de carbon 100% neutră. Serviciul administrat de detecție și răspuns (MDR) cloud-based are o amprentă neutră de carbon pe întregul ciclu de viață, de la supply chain, la transport și operațiuni.

„În perioada următoare, Atos va continua să reducă amprenta energetică a serviciilor și produselor sale de securitate cibernetică și să ofere soluții din ce în ce mai „verzi”, astfel încât lupta împotriva amenințărilor cibernetice să se desfășoare concomitent cu protejarea planetei”, a declarat Zeina Zakhour, Atos Digital Security CTO.

Serviciul combină inteligență artificială, big data analytics și edge computing.

De asemenea, Atos, cu venituri anuale de peste 11 miliarde euro, anunță câștigarea unui contract cu Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru dezvoltarea unui produs de îmbunătățire a securității cibernetice pentru platformele de testare a sateliților. În cadrul parteneriatului, furnizorul de soluții personalizate end-to-end Atos, cu operațiuni și în România, va construi sistemele care previn și combat atacurile cibernetice