Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Atac terorist la un muzeu din Tunis: cel puţin şapte turişti străini au fost ucişi

Un atac terorist a avut loc astăzi la Muzeul Bardo din Tunis, capitala Tunsiei, potrivit BBC News online.

Cel puţin şapte turişti străini şi un tunisian au fost ucişi în schimbul de focuri, iar portivit unor surse, mulţi turişti din statele europene ar fi fost ţinuţi ostatici, printre ei numărându-se cetăţeni britanici, italieni, francezi şi spanioli.

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că „Ambasada României la Tunis a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autoritățile competente tunisiene în vederea obținerii unor informații detaliate cu privire la acest caz, care este în derulare”.

Deocamdată MAE precizează că până în acest moment, nu există informații conform cărora printre victime sau în interiorul muzeului s-ar afla și cetățeni români.

„Misiunea diplomatică română monitorizează cazul, este în legătură permanentă cu autoritățile locale şi va reveni cu detalii după obținerea unor informaţii suplimentare.

Menționăm că ambasadorul României la Tunis se afla în momentul atacului în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului. Acesta a fost evacuat în siguranță”, mai informează MAE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii