FacebookTwitterLinkedIn

Hackerii au extras sâmbătă listele de utilizatori înregistrați pe platforma care asigură interfața între studenți și secretariatul facultății, inclusiv CNP-urile unora dintre cursanți. 

”În data de 10 septembrie 2021 a avut loc un atac cibernetic asupra platformei informatice a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității POLITEHNICA din București, platforma care asigură interfața între studenți și secretariatul facultății. În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistrați pe platforma respectivă și parțial unele date personale (CNP-urile unora dintre studenți)”, a anunțat Universitatea sâmbătă.

Cu toate acestea, principala bază de date a universității, acolo unde sunt stocate datele personale ale studenților, nu a fost accesată.

”Aceste date sunt stocate în condiții de siguranță maximă. Problema de securitate a fost remediată în cursul zilei de ieri și au fost demarate procedurile de informare a autorităților competente în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic. Ne cerem scuze studenților facultății noastre pentru inconvenientul creat de această situație”, a mai transmis instituția de învățământ.