FacebookTwitterLinkedIn

Furnizorul de soluții și accesorii pentru uși Assa Abloy România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 33 milioane de euro, în creștere cu 16% față de anul precedent. Compania preconizează menținerea ritmului de creștere și pentru acest an, mizând pe dezvoltarea prezenței în proiectele office – comerciale și în segmentul retail – rezidențial.

Potrivit companiei, cea mai mare parte a businessului din 2021 (55%), a fost generată de vânzările pe segmentul rezidențial, cele mai solicitate produse mecanice fiind cilindrii, broaștele îngropate, mânerele și accesoriile pentru uși. În același timp, dintre soluțiile electronice s-au remarcat seifurile electronice, încuietoarea inteligentă Yale și camerele de supraveghere. 

În ceea ce privește segmentul de proiecte, reprezentând 45% din business-ul companiei, în topul celor mai vândute produse se regăsesc ușile de siguranță cu rezistență la efracție, sistemele de control acces, amortizoare și accesorii. Acestea au fost integrate cu precădere în proiecte office, dar și în categoria depozitelor logistice. 

În primul trimestru din acest an, afacerile companiei au crescut cu peste 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Reprezentanții companiei au declarat că se constată și o revenire a proiectelor pe segmentul office, dar și cererea din zona rezidențială continuă să fie una stabilă.