FacebookTwitterLinkedIn

FiveKeep realizează, pentru angajator, partea de rutină. Software-ul din spatele asistentului virtual sortează zecile de CV-uri, întocmește zecile de profiluri funcționale și oferă, la final, doar cei mai potriviți oameni“, prezintă Mihai Rizan, pentru Forbes România. FiveKeep își are baza în întrebarea „dar nu se poate face și altfel?”, și a fost conturată cu o serie de investiții, în mai multe etape: “S-a pornit cu un inițial de 50.000 de euro care ne-a permis să dezvoltăm toată teoria care stă la baza platformei. Cu încă 100.000 euro din fonduri europene și 50.000 euro din fonduri proprii am reușit să dezvoltăm partea de software, iar ulterior s-au investit (și se investesc încă) 50.000 de euro pentru promovare“, explică cofondatorul platformei. 

FiveKeep vine în ajutorul forței de muncă umană, simplificând procesele de recrutare, însă nu va înlocui activitatea unui recrutor: “HR înseamnă Resurse Umane. Iar decizia umană este absolut esențială în recrutare“, punctează el. Întrucât eliberează angajații de procesele de rutină, companiile mici și mijlocii vor putea să-l integreze ușor în activitatea lor.

Dar care sunt predicțiile FiveKeep pentru anul viitor, din punct de vedere al companiilor care vor alege această variantă? “Noi avem o proiecție pentru 2021, proiecție pe care ne-o dorim realistă și împlinită, de a avea o cifră de 5.000 de clienți din România, până la sfârșitul anului“, adaugă cofondatorul. Complementar cu acest obiectiv, Mihai Rizan are în vedere și extinderea pe plan internațional: “În funcție de rezultatele anului 2021, sperăm să avem un 2022 internațional. Odată cu refacerea cifrelor pe 2020 din cauza pandemiei (care ne-a amânat o mare parte din planuri), am decis să fim mult mai rezervați în ceea ce privește planurile de viitor. Mai bine zis mai discreți, pentru că ambițiile sunt aceleași“, concluzionează el. Până atunci, el ne îndeamnă să îmbrățișăm inovația, căci “fără inovație, planeta noastră nu ar arăta așa cum arată acum.