Cautare
, Contributor

Travel |
|

Asia restricționează turismul în 2018. Insulele vor fi închise pentru protejare

Dacă anul trecut peste 35 de milioane de turiști au călătorit în Thailanda, în 2018 numărul acestora va fi în scădere. Unele dintre cele mai populare insule din Asia vor fi puse pe lista de așteptare în acest an, urmând un plan de recuperare și de protecție a ecosistemelor distruse de încălzirea globală și de milioanele de turiști.
mayabay

În ciuda faptului că această decizie va afecta veniturile obținute din turism și parte din locurile de muncă implicate în acest domeniu, oficialitățile din Asia de Sud-Est vor închide câteva insule aflate în stare de degradare.

„Insulele au un ecosistem foarte fragil, care pur și simplu nu poate face față atâtor oameni și poluării din cauza bărcilor și hotelurilor. Recifii de corali s-au degradat din cauza apelor care s-au încălzit și din cauza suprapopulării. Uneori, o închidere permanentă este singura metodă a naturii prin care se poate vindeca”, a declarat Thon Thamrongnawasawat, expert marin din Bangkok.

Unul dintre aceste locuri va fi Maya Bay, o insulă populară pentru frumusețile naturale, dar și pentru că a creat decorul filmului „The Beach”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal. Aceasta va rămâne închisă timp de patru luni pe an, începând din iunie.

În Filipine, insula Boracay, celebră pentru nisipurile albe, va fi închisă de la sfârșitul lunii aprilie, timp de șase luni.

Boracay

 

Anul trecut, Thailanda a devenit prima țară din Asia care s-a alăturat unui program global de curățare a oceanelor, interzicând, în același timp, fumatul pe plajă.

CITEȘTE ȘI Pe insula ceaiului și a elefanților

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii