FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat Sparking Capital să activeze ca de fond de investiții alternativ. Până la jumătatea anului 2023 compania și-a propus să investească 3,5 milioane de euro în special în companii de tehnologie.

”Ne-am propus să continuăm planurile de investiții pe plan local și să contribuim în mod constant la dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri. Până la jumătatea anului 2023, avem ca obiectiv major 4-5 investiții noi și o proiecție de buget de peste 3,5 milioane de euro”, a declarat Vlad Panait, Managing Partner & Founder Sparking Capital.

Sparking Capital devine, astfel, primul fond de investiții alternative cu capital de risc care investește în companii de tehnologie, înregistrat de ASF.

De la înființare până în prezent, compania a investit în start-up-uri locale de tehnologie aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă 6 milioane de euro investite de co-investitori.

Din portofoliul Sparking Capital fac parte în prezent 12 start-up-uri locale, care provin din travel-tech, consumer-tech, marketing-tech, fin-tech, prop-tech, automatizari inteligente, fitness-tech, tehnologie IA de recunoaștere a vorbirii, economie circulară.

Printre acestea se regăsesc Questo, Evertoys, ProductLead, Symphopay, Bright Spaces, EcoTree, Instant Spaces, Bankata, Vatis Tech, Sypher, KFactory și Hyperhuman.