FacebookTwitterLinkedIn

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a raportat venituri operaționale la nivel consolidat de 128,8 milioane de lei, în primul semestru din 2022, în creștere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri a fost de 126,7 milioane de lei, o apreciere cu 35% față de primul semestru din 2021, în timp de EBITDA a fost de 36,7 milioane de lei, o majorare cu 16%.

Profitul net consolidat s-a ridicat la 28,8 milioane de lei, mai mare cu 9% față de primele șase luni din anul trecut.

Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS: „Rezultatele aferente primul semestru din 2022 reprezintă o confirmare a strategiei noastre de dezvoltare, atât organică, cât și prin integrarea de noi companii care pot aduce valoare la nivelul Grupului AROBS.

Creșterea cifrei de afaceri în primele șase luni ale anului se datorează contractării de noi clienți în zona de furnizare de produse, a creșterii numărului de proiecte în zona de servicii și a echipelor de dezvoltatori software.

De asemenea, o contribuție favorabilă la majorarea cifrei de afaceri a avut-o și extinderea colaborării cu clienții existenți, inovarea continuă și dezvoltarea de noi soluții și servicii.

La nivel de activitate, în 2022, ne-am axat pe avansarea prezenței pe piața globală de furnizare de servicii în domenii precum automotive, embedded, travel technology, medical și farma.

Cele trei firme achiziționate după plasamentul privat – Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) și Nordlogic, ne consolidează expertiza pe tehnologia embedded (dispozitive medicale, aerospațial și maritim) și soluții enterprise în zona DACH și Statele Unite.

Rezultatele financiare ale AROBS Engineering și Nordlogic vor fi incluse în raportările de final de an 2022.”

Noile companii achiziționate, Berg Software, Enea SDS (acum AROBS Engineering) și Nordlogic, se află în plin proces de integrare pe mai multe planuri.

Compania va continua strategia de dezvoltare prin achiziții în același ritm cu care investitorii BVB au fost obișnuiți până acum – prin semnarea unei noi tranzacții la fiecare trimestru.

Ne menținem obiectivul de trecere pe Piața Principală a Bursei de Valori București, după finalizarea auditului consolidat IFRS pentru anii 2020, 2021, 2022. Estimăm că transferul va avea loc în prima jumătate a anului 2023, dacă condițiile de piață vor fi favorabile.

O altă direcție pe care vrem să o continuăm este procesul de răscumpărare a acțiunilor din piață, pentru implementarea Stock Option Plan, programul nostru de recompensare a performanței și de creare a unei relații de parteneriat în dezvoltarea businessului, pentru colegii noștri, cea mai valoroasă resursă a companiei,” a adăugat Voicu Oprean.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 763 de milioane de lei.