FacebookTwitterLinkedIn

Biochimist de profesie, proprietarul Top Diagnostics şi totodată nepoata pictorului George baron Löwendal spune că aşteaptă vremuri mai bune şi nu crede în ieşirea din criză într-un timp aşa de scurt. Cele mai mari probleme pe care Top Diagnostics le-a avut de înfruntat în ultimii doi ani au fost legate de lipsa plăţilor, dar şi de unele schimbări legislative. „În 2009 a fost binişor. În 2010 am încercat să supravieţuim şi să avem totuşi profit“, a declarat femeia de afaceri pentru „Forbes România“.

Recunoaşte însă că a ales oameni importanţi în poziţii de conducere cheie şi speră ca astfel să treacă peste situația delicată creată de criza economică. În prezent îşi canalizează cea mai mare parte a timpului către o serie de proiecte culturale. Anul trecut a cumpărat o vilă în piaţa Gheorghe Cantacuzino din Bucureşti, cu o suprafaţă construită de 600 mp şi 900 mp de teren, fost sediu al Ambasadei Malaysiei, pe care a transformat-o într-un muzeu privat al familiei (peste 500 de lucrări, pictură în ulei, grafică, schiţe de scenografie, memorialistică, povestiri ale lui George baron Löwendal despre tablourile pictate).

A înfiinţat apoi o fundaţie (Löwendal), care poartă numele familiei din care provine, iar apoi a achiziţionat şi Domeniul Manasia, în apropiere de Urziceni, pe care îl va include tot sub umbrela Löwendal. Conacul dispune şi de o cramă, dar şi de două hectare de parc, unde nepoata pictorului George baron Löwendal spune că va organiza un loc de evenimente, tabere de sculptură, pictură etc. Banii necesari acestor investiţii au provenit în urma tranzacţiei Top Diagnostics-Roche, care s-a ridicat la aproximativ 20 de milioane de euro, şi care i-a rotunjit semnificativ conturile.

Fiica actriţei Irina Dall, Ariadna Avram a înfiinţat Top Diagnostics în 1998, cu un împrumut de 30.000 euro pentru achiziţii, iar gigantul farma elveţian Roche a preluat în 2008 activele (aparatura şi contractele), dar şi o mare parte din specialiştii companiei. Ariadna Avram este pasionată de pictură, sculptură şi arhitectură. Recunoaşte că în timpul liber îi place să citească şi să călătorească, iar gadget-ul preferat vine de la Apple: iPhone. Ajunge de multe ori să meargă la cumpărături la Paris, dar nu se consideră o femeie pretenţioasă.

Vezi care era averea Ariadnei Avram în 2010