FacebookTwitterLinkedIn

Integratorul de infrastructură și securitate IT Arctic Stream a înregistrat în primele șase luni din 2023 o creștere cu 125% a veniturilor, la 62,7 milioane de lei, față de nivelul de 27,8 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

„Deși nu putem face abstracție de menținerea inflației și de riscul de încetinire a creșterii economice, cred că în România se manifestă un interes ridicat pentru transformarea digitală, deopotrivă în rândul clienților din sectorul public și al celor din sectorul privat”, a declarat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream.

Compania a înregistrat în perioada analizată un profit net de 5,8 milioane de lei și un profit operațional (EBIT) de 6,8 milioane de lei.

Totodată, cheltuielile din exploatare au avansat cu 116%, iar cele mai mari creșteri au fost înregistrate la cheltuielile cu mărfurile (162%) și cu personalul (101%).

Numărul de angajați ai Arctic Stream a crescut cu 33% în primul semestru, la 24 de salariați permanenți, proces care va continua și în cel de-al doilea semestru din acest an.