Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția Ilva din Italia. Combinatul siderurgic din Galați va fi scos la vânzare

ArcelorMittal anunță că a primit aprobarea Comisiei Europeane pentru achiziția combinatului Ilva din Italia. Aprobarea a fost acordată pe baza angajamentului companiei ArcelorMittal de a pune la vânzare unități din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg și Belgia.
 aboneaza-te
ArcelorMittal Galati Organic Coated Line 4

Pe 13 aprilie, ArcelorMittal anunța că, în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia), a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galați, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, Liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia, conform companiei.

“Aprobarea Comisiei Europene este un punct semnificativ al tranzacției de preluare a Ilva și reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, așteptată să se întâmple în curând”, susțin reprezentanții companiei.

Combinatul din Galați a avut afaceri de 3,5 miliarde de lei în 2016 și are 5.400 de angajați, față de 27.000, câți erau la momentul privatizării, în 2001.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii