Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

ArcelorMittal anunță că vinde mai multe active, printre care și combinatul din Galați

ArcelorMittal anunță că va vinde mai multe active, printre care și combinatul siderurgic din Galați, pentru a putea achiziționa combinatul Ilva, din Italia.
ArcelorMittal Galati Organic Coated Line 4

“ArcelorMittal anunță că – în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia) –  a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galați, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, Liniile de zincare nr. 4 și 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece și ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia”, conform unui anunț al companiei.

Compania mai susține că propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene, dar și al concluziilor informărilor și proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale și cel la nivel european.

Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției Ilva de către ArcelorMittal. O decizie finală a Comisiei Europene va fi luată până pe 23 mai 2018.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii