FacebookTwitterLinkedIn

Baza a fost găsită de cercetătorul de securitate Bob Diachenko pe 19 iulie, care a raportat imediat descoperirea sa la Departamentul de Securitate Internă (DHS). În timp ce DHS a recunoscut incidentul și i-a mulțumit cercetătorului pentru fapta sa, nu a fost aprofundat mai departe acest subiect, după cum relatează Diachenko într-o postare pe LinkedIn, transmite compania de securitate Eset.

Serverul expus a fost indexat și de motoarele de căutare Censys și ZoomEye, ceea ce ar putea sugera că cercetătorul nu a fost singurul care a văzut lista.

„Clusterul Elasticsearch expus conținea 1,9 milioane de înregistrări. Nu știu în ce măsură a stocat lista completă de urmărire TSC, dar pare plauzibil că întreaga listă a fost expusă”, a declarat el.

TSC a fost creat în 2003, după atacurile din 11 septembrie, ca o modalitate pentru diferite agenții guvernamentale și departamente de a împărtăși informații despre teroriștii suspectați. Centrul este responsabil pentru gestionarea și operarea bazei de date teroriste de screening (TSDB) și împărtășește informațiile cu Securitatea Internă, forțele de ordine și agențiile de informații, inclusiv Departamentul de Stat (DOS), Departamentul Apărării (DOD), Transportation Security Administration (TSA), Vama și Protecția Frontierelor (CBP) și, în unele cazuri, selectează și parteneri internaționali.