FacebookTwitterLinkedIn

Appraisal & Valuation SA, unul dintre principalii jucători de pe piața de evaluări, care deține în portofoliul său brandul NAI Romania, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,96 mil. lei în 2021.

„Această creștere programată este rezultatul muncii unei echipe care, timp de un an calendaristic, a fructificat din plin toate oportunitățile pieței, dar nu oricum. Pentru a ne atinge obiectivele financiare, ne-am adaptat permanent strategia în timpul unei pandemii ce părea fără sfârșit. De regulă, vremurile tulburi obligă la restrângerea activităților și implicit a personalului, însă noi am acționat exact invers și am câștigat. Acest risc calculat ne-a adus o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în vremuri de instabilitate economică. Valoarea ușor mai redusă a profitului față de anul trecut este justificată prin recrutarea unor noi experți care ajută la îndeplinirea planului propus. Oamenii buni costă mult, însă reprezintă o investiție indispensabilă pentru succes.

Planul nostru de dezvoltare vizează rezultatele obținute pe termen lung și asigurăm investitorii APP că vom respecta planul de creștere promis, în ciuda contextului politic și economic mondial, care nu este unul tocmai favorabil. Vom recruta noi experți și vom continua să ne dezvoltăm solid și pe orizontală, adăugând în permanență noi servicii pe care clienți noștri ni le solicită. De asemenea, este foarte posibil ca anul acesta să ne diversificăm și în alte domenii de activitate,” a declarat Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA.

Prin raportarea profitului net la cifra de afaceri înregistrată în anul financiar 2021, rezultă o marjă netă de profit de 6%. Marja EBITDA se situează la valori de 645.554 lei pentru anul 2021 şi de 919.493 lei pentru aceeași perioadă a anului precedent.

Din septembrie 2021, acțiunile Appraisal & Valuation SA sunt listate, sub simbolul APP, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (piața AeRO) a Bursei de Valori București, în urma unui plasament privat de acțiuni, derulat de broker-ul TradeVille.