FacebookTwitterLinkedIn

Apple a lansat cel mai performant ceas al său, Apple Watch Ultra. Noul model impresionează prin dimensiuni – carcasa din titan are 49 mm – și un design îndrăzneț.

Clienții pe care îi vizează Apple Watch Ultra sunt pasionați de mișcare și de aventură – de aici butoanele mari (care pot fi acționate chiar dacă utilizatorul poartă mănuși), muchiile ascuțite, formele … ferme, neobișnuite pentru designul cu care ne-a obișnuit brandul.

Cu un cadran din cristal de safir, Apple Watch Ultra este rezistent la apă și la presiune până la adâncimea de 100 de metri, iar cele trei curele disponibile – denumite Trail Loop, Alpine Loop și Ocean Band – accentuează și mai mult spiritul atletic al ceasului.

Ceasul are GPS multibandă, iar aplicația Compass îți permite să fixezi puncte pe o hartă. În modul Backtrack poți reface un traseu sau te poți întoarce pe el în caz că te-ai rătăcit, iar în modul Night displayul se colorează în roșu pentru a fi mai vizibil în condiții de luminozitate scăzută.

Câteva funcții noi se pot dovedi foarte practice: aplicația Oceanic+, cu ajutorul căreia poți măsura distanțe sau adâncimea când te afli în apă, sirena de 86 decibeli – pentru situațiile nedorite în care ești rănit sau te-ai rătăcit -, și nu în ultimul rând modul Low Power al bateriei, care poate prelungi durata de funcționare a acesteia de la 36 la 60 de ore.

Apple Watch Ultra va fi disponibil de la sfârșitul lunii septembrie. Prețurile pornesc de la 799 de dolari.