Cautare
, Contributor

Tech |
|

Apple ar putea primi stimulente pentru producția de tablete iPad în India

Compania Apple întreprinde eforturi pentru a fi inclusă într-un nou program din India destinat stimulării exporturilor de produse IT,  fapt ce ar putea însemna și extinderea producției de tablete iPad în țară.  
Apple

Guvernul indian pregătește noi stimulente pentru a încuraja producţia locală de echipamente IT, inclusiv tablete, laptopuri şi servere, strategie în cadrul căreia Apple vrea să fie inclusă. Schema, care va fi lansată la finalul acestei luni, prevede finanțarea producătorilor pentru exporturi și va avea un buget de până la 70 miliarde de rupii (964,5 milioane dolari), pe parcursul a cinci ani.

Apple va asambla tablete iPad prin intermediul unuia dintre furnizorii săi existenţi din această ţară. “Guvernul a cerut firmei Apple să producă tablete iPad prin intermediul contractorilor de aici, care nu sunt companii chineze“, a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Anul trecut, guvernul indian a demarat un plan în valoare de 6,7 miliarde dolari destinat stimulării exporturilor de smartphone-uri, parte a eforturilor premierului Narendra Modi de a promova producţia de componente electronice şi de a crea locuri de muncă. Apple a beneficiat de această schemă prin subcontractorii săi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii