FacebookTwitterLinkedIn

Apple Inc. a achiziționat startup-ul numit AI Music, care folosește inteligența artificială pentru a genera muzică personalizată. Gigantul IT își completează astfel oferta de tehnologie în gama audio, anunță Bloomberg.

Achiziția AI Music, o afacere cu sediul la Londra fondată în 2016, a fost finalizată în ultimele săptămâni. Tehnologia dezvoltată de AI Music poate crea coloane sonore utilizând muzică fără drepturi de autor și inteligență artificială. Ideea de la care pleacă este de a genera coloane sonore dinamice, care se schimbă în funcție de interacțiunea utilizatorului. Astfel, o melodie dintr-un joc video s-ar putea schimba pentru a se potrivi cu starea de spirit a utilizatorului. Sau muzica din timpul unui antrenament s-ar putea adapta la intensitatea exercițiilor.

Pe pagina sa de LinkedIn, AI Music declară că scopul său este de „a le oferi consumatorilor puterea de a alege muzica pe care o doresc, editată fără probleme pentru a se potrivi nevoilor lor sau de a crea soluții dinamice care se adaptează publicului”.

Deși este relativ mică, afacerea este una dintre puținele achiziții ale gigantului tehnologic din ultimul an. Ultima achiziție raportată de Apple a fost tot pentru un business din muzică: Primephonic. Un startup care rulează un serviciu de muzică clasică, pe care Apple intenționează să îl transforme într-o aplicație din Apple Music.

Apple și-a încetinit drastic achizițiile în 2021, cu doar 33 de milioane de dolari investiți în diverse tranzacții pe parcursul anului fiscal anterior. O scădere de la 1,5 miliarde de dolari în 2020 și de la 624 de milioane de dolari în 2019.