FacebookTwitterLinkedIn

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) urmărește să achiziționeze servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole, pentru care intenţionează să plătească între 6,1 milioane lei şi 24,7 milioane lei, conform anunţul postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

APIA: „Având în vedere că zona de control cuprinde întreg teritoriul României, numărul maxim al fermierilor controlabili prin monitorizarea parcelelor agricole este de 800.000/an, cu o suprafaţă aferentă de aproximativ 9.900.000 ha.”

Achiziţia necesită încheierea unui acord-cadru cu valabilitatea de 48 de luni, urmând să se aplice în perioada iulie 2023 – iulie 2027. Se estimează ca se vor atribui între unul şi cinci contracte subsecvente pe an.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate – preţ.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 iulie 2023, ora 15:00.

Ofertanţii trebuie să facă dovada că, în ultimii trei ani, au fost prestate, la nivelul unuia sau mai multor contracte (maxim trei contracte) însumate la o valoare de cel puţin 4,8 milioane lei, fără TVA, servicii ce au avut la bază metoda monitorizării culturilor agricole utilizând date satelitare sau metode de teledetecţie în domeniul agricol.