Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

APAPR nu a primit niciun document oficial care să prezinte planuri ale Guvernului privind Pilonul II de pensii, dar s-au întâlnit să discute

Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) precizează că nu a primit, până în această seară, niciun document oficial care să prezinte planuri concrete ale Guvernului privind Pilonul II de pensii private.
 aboneaza-te
darius valcov

Precizarea a fost făcută după ce în cursul acestei zile a apărut în presă o informație conform căreia Darius Vâlcov, consilier de stat în cabinetul primului-ministru Viorica Dăncilă, s-a întâlnit cu reprezentanții fondurilor de pensii private și le-a prezentat un proiect cu 0% contribuții la Pilonul II de pensii.

„În ultimele luni, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) a participat la mai multe discuții cu oficiali din sectorul public, inclusiv cu dl. consilier de stat Darius Vâlcov, despre necesitatea și importanța sistemului de pensii administrate privat pentru viitorii pensionari și pentru economia României în ansamblu. APAPR nu a primit până în acest moment niciun document oficial care să prezinte planuri concrete ale Guvernului privind Pilonul II de pensii private”, se scrie într-un comunicat de presă al organizației.

Considerat eminența cenușie a actualului Program de guvernare al PSD-ului, Vâlcov (41 de ani) a devenit cunoscut odată cu preluarea funcției de ministru al bugetului de stat, după care ministru de Finanțe, în cabinetul Ponta, între august 2014 și martie 2015.

Era parcursul unei cariere fulminante, până când a fost arestat, în martie 2015, pentru că a facilitat contracte pentru un om de afaceri, pe când era primarul Slatinei. Vâlcov este condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția, dar decizia nu este definitivă.

Vâlcov a participat și la întâlnirea din 3 mai, din biroul Președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dintre Liviu Dragnea, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României, Florin Georgescu, prim – viceguvernatorul BNR, premierul Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii