Cautare
, Forbes Staff

Afaceri |
|

Aoro se relansează și va prelua denumirea NOTINO

Retailerul online specializat în produse de frumusețe Aoro, începe un amplu proces de relansare pe piața din România.
Aoro by Notino visual

Aoro devine de azi Aoro by Notino și peste câteva luni își va schimba denumirea complet în NOTINO. Schimbarea are rolul de a-i informa pe cumpărătorii din țara noastră că Aoro face  parte din grupul internațional NOTINO.

În România, Aoro s-a lansat în 2009 și până în prezent a reușit să fidelizeze peste jumătate de milion de clienți. În 2016, a avut o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro, cu peste 15% în plus față de 2015, iar compania este în continuă creștere.

Grupul internațional numit în prezent NOTINO a fost fondat în 2004 de către antreprenorul de origine cehă Michal Zámec, considerat unul dintre cei mai vizionari oameni de afaceri ai mediului online din Cehia; Zámec are 34 de ani și este activ implicat în conducerea firmei, ca CEO. Sediul logistic global al companiei se află în capitala tehnologică a Cehiei, Brno, iar firma are birouri în mai multe țări. Cifra de afaceri a grupului NOTINO în 2016 a fost de 220 de milioane de euro.

NOTINO se bucură de un succes internațional notabil, fapt ce i-a adus numeroase recunoașteri, inclusiv includerea sa de către Deloitte în topul 50 de companii online cu cea mai rapidă dezvoltare. Compania este prezentă azi în 14 țări din Europa (Franța, Italia, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, si, bineînțeles, România) precum și în SUA și MareaBritanie, și are în plan extinderea în peste cinci noi piețe până la finalul acestui an. În urmă cu două luni, grupul a achiziționat unul dintre cei mai vechi retaileri tradiționali specializați în produse de frumusețe din Germania, compania Mussler, cu sediul în Stuttgart și experiență de peste 80 de ani pe piață.

La finalul anului trecut managementul grupului a decis să integreze toate operațiunile sale sub un singur nume: NOTINO. Procesul de rebranding a început atunci în Cehia, Germania și Austria, și continuă anul acesta cu piețe cheie, cum este și România.

La conducerea activităților de marketing și comunicare ale grupului internațional se află, începând cu 1 martie 2017, expertul român în comunicare Gabriela Lungu, cu funcția de Global Chief Marketing Officer. Numirea Gabrielei Lungu în funcția de Global CMO NOTINO marchează intrarea atât a companiei, cât și a brandului într-o noua fază, mai matură și mai sofisticată.

Michal Zamec„NOTINO are planuri foarte ambițioase pentru viitor; suntem în plin proces global de rebranding și ne vom lansa pe noi piețe anul acesta. Este momentul perfect pentru intensificarea activităților de marketing și ridicarea lor la un nivel superior. Ne bazăm pe expertiza internațională a Gabrielei, pe rezultatele pe care știe să le obțină prin creativitate și integrare între diversele discipline ale comunicării, pe experiența ei în leadership; ADN-ul ei de antreprenor se potrivește perfect cu cel al companiei noastre. Acestea sunt elemente care ne vor ajuta foarte mult în perioada care urmează, atât pentru NOTINO la nivel global, cât și pentru Aoro by Notino în România”, a declarat Michal Zámec, fondator și CEO NOTINO. 

Gabriela LunguGabriela Lungu„Mă bucur să mă alătur echipei manageriale NOTINO și să lucrez cu Michal și colegii noștri pentru a transforma toate planurile în realitate. NOTINO e un business internațional de succes, care îmbină două domenii foarte dinamice pe care eu le cunosc foarte bine: frumusețea și tehnologia; îmi doresc ca brandul și comunicarea NOTINO să oglindească mai bine toată această efervescență. Obiectivul meu este să transform NOTINO într-un brand care să inspire, nu doar să ajute, un brand cu scop mai înalt, social, care să aibă un rol în viața consumatorilor noștri și o conexiune cu aceștia dincolo de doar beneficiile produselor noastre sau funcționalitatea serviciilor pe care le oferim. Sunt mândră să fiu în România între conaționalii mei pentru începerea procesului de rebranding al Aoro în NOTINO; este doar un prim pas, avem mult mai mulți de făcut în perioada care vine, dar puteți să vă așteptați la surprize plăcute în viitor”, a declarat Gabriela Lungu, Global Chief Marketing Officer Notino.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii