FacebookTwitterLinkedIn

Fostul cancelar german Angela Merkel a declarat, joi, că „nu regretă cursul” pe care guvernul ei l-a urmat referitor la politica energetică şi Rusia în perioada mandatelor sale, despre care criticii spun că a lăsat cea mai mare economie a Europei prea dependentă de gazul rusesc. Ea a declarat că „întotdeauna acţionezi conform perioadei în care te afli”.

Întrebată despre abordarea guvernului ei în relaţia cu Rusia, Angela Merkel a răspuns: „Întotdeauna acţionezi conform perioadei în care te afli”, conform News.ro.

Angela Merkel: „În acest sens, nu regret deloc deciziile, mai degrabă cred că a fost corect din perspectiva vremii.”

Ea adăugat că gazul rusesc ieftin a permis Germaniei să continue cu eliminarea treptată a energiei nucleare şi a celei bazate pe cărbune.

Merkel a vorbit la un eveniment de anunţare a câştigătorului Premiului Gulbenkian pentru Umanitate, în calitate de preşedintă a juriului.

Inflaţia din Germania, determinată în mare parte de creşterea exponenţială a preţurilor la energie, se ridică la 10,9%, iar guvernul s-a angajat să cheltuiască miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile şi întreprinderile să plătească facturile mari la energie.