FacebookTwitterLinkedIn

Activitatea de relații cu publicul a Caselor de Asigurări de Sănătate ar putea fi grav perturbată, inclusiv procesarea documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale), precum și a programelor naționale de sănătate, din cauză că majoritatea salariaților au intrat în protest generalizat pe perioadă nedeterminată. 

Potrivit unui anunț al Blocului Național Sindical (BNS), 90% din salariații Casei și-au exprimat acordul cu privire la acest protest, cu excepția conducătorilor instituției de la nivel central și teritorial.

Nemulțumirile angajaților sunt legate de salarizare. Potrivit reprezentanților instituției, nu au fost făcute majorări din 2018. „În ciuda unor promisiuni care le-au fost făcute angajaților, după protestul din data de 10 iulie 2023, s-au găsit soluții prin ordonanțe de urgență pentru alte categorii de salariați din sănătate, cu excepția acestora”, se spune în comunicatul BNS.

Potrivit lui Dan Anghel, liderul Federaţiei Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sănătate, salariile consilierilor sunt în jur de 4.400 de lei, iar angajații migrează către instituţii „unde nivelul salariilor este dublu sau triplu”.