FacebookTwitterLinkedIn

„Revin în antreprenoriat, cu toate forțele, pentru continuarea unor proiecte extrem de interesante pe care le-am demarat recent. Voi continua Proiectul 100 de milionari, prin care îmi propun să contribui la crearea, dezvoltarea și lansarea internațională a cât mai multor startupuri de tehnologie. In aceeași măsura, prin Simple Capital, vehiculul de investiții pe care l-am creat anul trecut, voi continua să investesc în startup-uri și să susțin creșterea unor companii cu potențial mare.”

Andrei Pitiș a lucrat pentru Fitbit începând din ianuarie 2017, când compania americană a cumpărat Vector Watch. Tehnologia proprietară Vector Watch, startup fondat de Andrei Pitiș, a fost preluată și integrată de Fitbit în produsele proprii.

Cu peste 25 de ani de experiență în industria software din România și Statele Unite, Andrei Pitiș este un antreprenor, business-angel și mentor, cu cinci exit-uri internaționale de succes.

Andrei Pitiș a terminat Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, lucrând activ în mai multe proiecte de tehnologie încă din primul an. În 1996, a co-fondat primul său startup în Silicon Valley cu încă doi parteneri. În 2005, s-a alăturat echipei IXIA, un important furnizor de sisteme de testare de performanță pentru infrastructură și servicii bazate pe IP, în poziția de Country Manager. În 2013, a fondat și ulterior vândut Vector Watch, companie ce a dezvoltat primul smartwatch cu o autonomie a bateriei de peste 30 de zile. De asemenea, Andrei a activat pentru două mandate consecutive în calitate de Președinte ales al ANIS, cea mai activă asociație pentru domeniul IT din România.

Pasionat de dezvoltarea unei culturi antreprenoriale in Romania, Andrei a co-fondat în 2012 programul Innovation Labs, un proiect național ce își propune să mentoreze și să susțină tinerii în gândirea și dezvoltarea unor idei de business sustenabile. Andrei este și co-fondator al Tech Angels, prima rețea românească pentru business-angels și este un investitor activ și mentor pentru mai multe start-up-uri din Europa de Sud-Est.