FacebookTwitterLinkedIn

După opt ani în care a dezvoltat afacerea de familie Divan Group, Andrei Iușut a decis să vândă toate operațiunile unui fond de investiții turcesc la începutul acestui an.

Tranzacția reprezintă ieșirea din business a fondatorilor.

Suma tranzacției, confidențială, acoperă valoarea celor trei branduri dezvoltate: Divan și rețeaua fast-food Divan Express, Meze Taverna și Kuzina, toate plasate în zona centrală a Bucureștiului”, au anunțat reprezentanții companiei.

Grupul a fost fondat în anul 2009, odată cu deschiderea primului restaurant turcesc Divan, în Centrul Vechi al Bucureștiului.

L-a urmat restaurantul grecesc Meze Taverna, în 2012, localizat tot în Centrul Vechi.

Al doilea restaurant Divan a apărut acum patru ani, fiind poziționat în zona Floreasca.

În 2014, grupul a dezvoltat conceptul Divan Express, un fast food cu kebab-uri predefinite și un nou mod de servire, în stil american, unde casele de marcat de la care se preia comanda sunt separate de zona de bucătărie. În prezent, Divan Express are restaurante în Piața Romană, Piața Victoriei și Pipera.

În primele nouă luni de activitate, Divan Express din Piața Romană a avut o cifră de afaceri de peste un milion de euro, în contextul în care își desfășura activitatea într-un spațiu de doar 47 de metri pătrați.

La acestea se adaugă restaurantul Kuzina, deschis anul trecut, în zona Barbu Văcărescu.

După opt ani, în care am dezvoltat trei modele de restaurante, am decis să iau o pauză și să îmi dedic perioada următoare familiei. Ca planuri de business, nu exclud ca, pe viitor să intru și în alte zone, pe lângă HoReCa, dar voi rămâne, cu siguranță, în zona de servicii. Grupul Divan a reprezentat pentru mine începutul vieții de antreprenor, care a devenit acum ceea ce aș putea numi începutul unei corporații. Cu siguranță, voi începe un nou capitol al carierei mele, tot ca antreprenor, iar, momentan, explorez mai multe nișe”, a declarat Andrei Iușut.