FacebookTwitterLinkedIn

AROBS Transilvania (simbol bursier AROBS) a ales componenţa Comitetului Consultativ: Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii, Dan Ştefan, cofondator al Autonom Services şi Şerban Roman, consultat strategic M&A, potrivit unui mesaj pe LinkedIn al lui Voicu Oprean, CEO şi fondator al companiei româneşti de IT. Principalul scop al Comitetului Consultativ este să desfăşoare analize şi să elaboreze recomandări pentru Consiliul de Administraţie.

Luna trecută, Arobs Transilvania Software a atras 74,2 milioane de lei în cadrul celui mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO.

“AROBS Software a avut o adevărată călătorie în ultimii doi ani, navigând prin unele dintre cele mai provocatoare vremuri din istoria lumii. Cu toate acestea, ne-am concentrat întotdeauna pe oportunitatea care decurge din context: oportunitatea de a creşte, de a evolua, de a ne adapta. Sunt onorat să vă prezint Comitetul Consultativ. Trei dintre cei mai importanţi manageri, antreprenori şi lideri financiari vor însoţi AROBS în misiunea sa continua: crearea de soluţii software de ultimă generaţie pentru lumea de mâine”, a scris Voicu Oprean pe LinkedIn.

Andreea Pipernea este CEO-ul NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii din România. Aceasta are peste 20 de ani de experienţă în banking, pieţe de capital, corporate finance şi management strategic.

Dan Ştefan este cofondator al Autonom Group, care oferă servicii integrate de mobilitate. Recent, Autonom a lansat primul program de obligațiuni din România și a închis cu succes un plasamentul privat de obligațiuni corporative, corelate cu obiective de sustenabilitate, prin care a atras resurse în valoare de peste 48 milioane de euro. 

Şerban Roman este membru al Association of Chartered Certified Accountants, profesionist de private equity şi consultant M&A. 

Anul trecut AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei şi un profit net de 40,4 milioane lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel conso­lidat de 192,7 milioane de lei şi EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

În urma plasamentului privat, acţionariatul companiei arată astfel: Voicu Oprean, fondator şi CEO, deţine 64% din acţiuni, 8,8% sunt acţiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan care va fi implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment SRL deţine 8,8%, managementul şi angajaţii cheie deţin 6,4% din acţiunile AROBS, în timp ce investitorii BVB deţin 12% din acţiuni.