Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Andreea Marin: cinci motive pentru care iubesc România

Andreea Marin s-a întors... acasă, la Televiziunea Română, unde poate fi urmărită de luni până joi, de la ora 18.00, pe TVR2, împreună cu invitații săi, ale căror povești au un punct comun: ideea că „Nu există nu se poate!” Protagoniștii interviurilor sale sunt inspirația și motivația de care avem nevoie mai mult ca oricând. Astăzi, Andreea ne spune care sunt motivele care o fac să iubească România... definitiv!
ANDREEA MARIN 3

1. Nu am avut niciodată dorința de a părăsi acest tărâm. Îmi amintesc perioada în care era chiar o modă plecarea în străinătate, aspirația către acel ceva ce părea de negăsit aici, unde ne sunt rădăcinile. Eu nu am găsit acest miraj pentru orizonturi îndepărtate, deși iubesc dintotdeauna călătoria, dar cu dorința de a mă întoarce mereu la vatră. Experiența unui deceniu de Surprize, Surprize mi-a adâncit convingerea că acasă e mai bine decât oriunde. În culisele emisiunii, vedeam multă tristețe în spatele unor realizări iluzorii sau strict financiare, dar atât de departe de esența lor pentru acei oameni plecați, mistuiți de un dor nestins. Mult prea rar am întâlnit pe cineva care să nu aibă regrete sau sufletul rupt în două bucăți, mereu incomplet. Eu însămi am avut șansa să lucrez pe Pământul Făgăduinței, dincolo de ocean și, dacă aș fi acceptat, oportunitatea putea deveni permanentă. Dar sunt prea adânc ancorată aici. Nici nu a încăput îndoială sau regret când am spus „Nu, mulțumesc”.

2. Locurile ca locurile, dar oamenii… și limba mea…
Iubesc oamenii. Pe-ai mei în primul rând, iubesc să râd cu poftă la bancurile spuse în limba mea, cărora le înțeleg subtilitățile intraductibile în altă limbă, mereu se pierde ceva pe drum când vrei să le traduci unui prieten de departe… Visez în limba aceasta și… ce m-aș face fără visuri? E ca și cum aripile mi le-ai tăia.

3. România e tărâmul în care se odihnesc oameni ce sunt parte din sufletul meu… Nu pot fi departe de ei pentru ceva prea pământesc. Am nevoie să le vorbesc, să le aprind o lumânare, să le ud florile și îi simt îngeri lângă mine, aproape. Am nevoie să calc pe iarba pe care au călcat odinioară și ei. Poate pare trist, dar nu e deloc așa. Eu mă simt bine alături de îngerii mei.

4. Familia mea e aici. Nimic mai simplu. Nu vreau să fiu departe de cei ce mă țin cu picioarele pe pământ, mă iubesc necondiționat, mă știu de când eram un copil, mă înțeleg și mă sprijină și la bine și la greu. Iar eu sunt croită să dăruiesc. Ce m-aș face fără Crăciunul de acasă, alături de ei? Pentru ce aș alege altceva? Poate doar din nevoie, și asta pot să înțeleg. Dar îi mulțumesc lui Dumnezeu ca mi-a găsit rostul aici.

5. Vreau să-mi las urma aici, în țara mea. Vreau ca, atunci când voi pleca într-o altă viață, să las ceva în urma mea, aici acasă. Să fiu amintirea schimbării în bine din România mea, atât cât pot eu. Să las moștenire ceva bun și curat celor ce vin și aleg să rămână acasă. Dacă toți am pleca, cine să mai facă ceva? Iubesc România și e definitivă alegerea mea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii