Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

ANCOM va lansa o campanie de informare a populației în legătură cu tehnologia 5G

Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Sorin Grindeanu, a declarat, la Interviurile live Digi24.ro, că instituția va lansa o campanie de informare a populației în legătură cu tehnologia 5G, având în vedere răspândirea în spațiul online a unor teorii conspiraționiste pe această temă.
5g

Tehnologia 5G nu este periculoasă pentru oameni, a subliniat Sorin Grindeanu, iar implementarea unei astfel de tehnologii nu se poate face „fără studii ale OMS, fără impactul pe care l-ar avea acea tehnologie asupra corpului uman”.

„Eu i-aș asigura pe toți cei care se gândesc la teorii ale conspirații că lucrurile nu stau așa. Ba chiar mai mult, noi, în urmă cu opt luni, am lansat un site care e www.monitor-emf.ro, în care poți vedea în timp real toate radiațiile, nivelul lor în diverse locații, 24 de ore din 24. N-a existat nicio perioadă, măcar o singură dată să se depășească măcar un sfert din limita admisă”, a mai spus președintele ANCOM.

Procedura de vânzare a frecvențelor radio pentru implementarea noii tehnologii este în prezent blocată, licitația depinzând de transpunerea în legislație a memorandumului dintre SUA și România cu privire la tehnologia 5G. Documentul se referă la importanța unei selecții riguroase a viitorilor furnizori din motive de securitate a rețelelor 5G.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii