Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

ANCOM a decis ca transparentizarea tarifelor pentru rețelele de comunicații să înceapă de la 1 ianuarie 2019

ANCOM a stabilit printr-o decizie ca, de la 1 ianuarie 2019, companiile de comunicații să raporteze tarifele din contractele de acces pe proprietatea publică sau privată pe care le dețin, prin intermediul unei aplicații informatice care va fi folosită și pentru consultarea prețurilor de către celelalte companii interesate, potrivit unui comunicat al autorității, informează Media Expres.
logo_ancom_ro.jpg

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a declarat că este „un pas important în implementarea Legii infrastructurii, un proiect multianual important pentru Autoritate” , deoarece decizia instituie obligația operatorilor de comunicații de a declara condiţiile tarifare pe care le-au agreat pentru accesul pe proprietatea publică sau privată.

Companiile au obligația de a transmite ANCOM o copie a fiecărui contract de acces sau a fiecărei hotărâri judecătorești definitive care ține loc de contract, precum și actele subsecvente, atunci când apar modificări, datele de identificare a imobilului care face obiectul dreptului de acces, prețul sau tariful de acces și periodicitatea plăților, notează Media Expres.

„Aceste informații trebuie să fie cunoscute pentru a asigura condiții nediscriminatorii de acces pe proprietatea publică sau privată tuturor furnizorilor de rețele de comunicații electronice”, se arată în comunicatul ANCOM.

Informațiile și documentele raportate vor fi transmise exclusiv electronic, în mod securizat, prin intermediul aplicației informatice de raportare dezvoltată de ANCOM. Informații transmise conform deciziei vor fi puse la dispoziția tuturor furnizorilor de rețele de comunicații electronice de către ANCOM, în cadrul aceleiași aplicații informatice.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE SPORT – FEBRUARIE 2018

Decizia ANCOM stabilește diverse termene pentru comunicarea informațiilor, cuprinse între 10 și 90 de zile, și sancțiuni pentru neraportarea informațiilor și a documentelor cu amenzi de la 1.000 la 100.000 lei.

Decizia privind stabilirea formatului și a modalității de transmitere a unor documente și informații privind exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publică sau privată de către furnizorii de rețele de comunicații electronice către Autoritate face parte din procesul de elaborare a legislaţiei secundare pentru implementarea Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, se mai arată în comunicatul ANCOM.

Legea stabilește condițiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea realizării lucrărilor de construire a rețelelor de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, accesul la infrastructura fizică a operatorilor de rețea (furnizori de utilități, infrastructura de transport a căilor ferate, drumuri etc.) și construirea de rețele de comunicații electronice și infrastructuri fizice asociate acestora.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (www.ancom.org.ro) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – FEBRUARIE 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii