FacebookTwitterLinkedIn

Anca Vlad, președintele grupului farmaceutic Fildas‑Catena, se numără printre primii antreprenori români care și-au început activitatea imediat după Revoluția din ‘89. În 1991, a fondat firma Fildas Trading, care a reprezentat nucleul în jurul căruia s-a dezvoltat grupul Fildas-Catena.

După mai bine de 30 de ani, Anca Vlad conduce cel mai mare grup de distribuție și retail farmaceutic din România.

 În prezent, Fildas Tranding este cel mai mare jucător din domeniul distribuției produselor farmaceutice, operând 15 depozite și o flotă de transport de peste 200 de autoutilitare și camioane cu agregate frigorifice, care deservesc peste 4.700 de farmacii și circa 300 de spitale. Al doilea nucleu al afacerilor antreprenoarei Anca Vlad este reprezentat de lanțul de farmacii Catena (fondat în 1999), cel mai mare operator de retail farmaceutic, având peste 850 de farmacii și peste 6.000 de angajați. „Catena Farmacia Inimii” se numără printre cele mai puternice branduri românești.

Anca Vlad, personalitate marcantă a mediului de afaceri românesc, este vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) și membru al Comitetului Executiv al federației europene a afacerilor de familie European Family Businesses, organizație cu sediul la Bruxelles. În paralel cu activitatea în afaceri, Anca Vlad s-a remarcat drept un susținător al artei și culturii în România prin Galeria de Artă Contemporană Senso și prin sprijinirea multor artiști români. Fundația „Fildas Art” derulează proiecte ce urmăresc aducerea în atenția publică a artiștilor naționali și a creațiilor acestora. În prezent, ocupă și funcția de președinte al Asociației Prietenii Muzeului Național de Artă al României.