Cautare
, Contributor

Tech |
|

Analiștii estimează o creștere de 45% a profitului Samsung din primul trimestru

Samsung Electronics Co Ltd a înregistrat probabil o creștere de 45% a profitului în primele trei luni ale anului, datorată vânzărilor de smartphone-uri, televizoare și electrocasnice, arată un raport Refinitiv.  
Samsung

Petrecând mai mult timp acasă din cauza pandemiei, consumatorii s-au orientat tot mai mult către electronice, în piața  globală fiind provocată și o penurie de semiconductori.

Astfel, profitul operațional al gigantului tehnologic sud-coreean  din acest trimestru se așteaptă să fi urcat la 9,3 trilioane de woni (8,2 miliarde de dolari), potrivit unui extras Refinitiv citat de Reuters.

Acest lucru ar marca cel mai ridicat nivel al venitului operațional al Samsung din 2018 încoace, fiind indicată o creștere estimată  la 12%.

Compania Samsung va anunța miercuri rezultatele preliminare din primul trimestru al anului.

Un alt lucru care a încurajat vânzările în acest trimestru este  reprezentat de lansarea seriei sale Galaxy S21 la jumătatea lui ianuarie – cu mai bine de o lună înaintea programului anual obișnuit.

Estimările Refinitiv arată că cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a obținut aproximativ 23% din piața globală în acest trimestru, comparativ cu 20% cât era în perioada similară a anului trecut și față de 16% cât înregistrase în trimestrul anterior, când rivalul său Apple Inc a lansat iPhone 12.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii