FacebookTwitterLinkedIn

Ana Krasovschi, Director Resurse Umane, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România, este de părere că această criză generată de pandemia de coronavirus a venit totodată și cu foarte multe lucruri pozitive, însă solidaritatea oamenilor este poate printre cele mai importante.

“A fost un amalgam de emoții la început pentru că noi suntem pe baricade 7 zile din 7 și am fost în continuare și în perioada asta. A fost o perioadă inițială destul de grea, legile curgeau de dimineața până seara în ultima clipă, deci, a fost o aventură câteva luni. Cei din prima linie au fost extrem de uniți și de mobilizați și simțeau că au efectiv o misiune importantă. Dintr-o dată rolul lor devenise mult mai complex și mai important. S-a generat un val de solidaritate”, spune Ana Krasovschi.

În ceea ce privește relația dintre angajați și angajatori, dar și cum vor arăta birourile în noua normalitate, Ana Krasovschi susține că lucrurile vor fi definite de un singur cuvânt și anume echilibru.

“După părerea mea lucrurile nu pot fi negre, albe și nici măcar nuanțe de gri. Nu cred că putem merge într-o direcție și doar într-o direcție. Biroul trebuie să reprezinte în viitor un loc în care să te aduni și îmi imaginez mai degrabă un workhub”, continuă aceasta.

În plus, Ana Krasovschi mai spune că simte “o sete de alegere” și consideră că “lumea muncii se schimbă în sensul în care corporațiile deștepte, liderii deștepți vor ști să facă lucrurile împreună cu oamenii fără să le impună”. Astfel, “liderii care vor ști să-și adapteze modul de a lucra, de a privi oamenii aceia vor fi câștigătorii pe termen lung”. 

Pe de altă parte, directorul de Resurse Umane al Carrefour România precizează că “dacă vrem să schimbăm ceva atunci trebuie să ne schimbăm și noi ca oameni”, mai ales că “toată modificarea asta ține de un parteneriat”.

Ana Krasovschi consideră că lucrurile ar trebui făcute împreună, iar deschiderea, agilitatea și flexibilitatea joacă un rol important în acest context.