Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Amnistia fiscală 2019. 600.000 de contribuabili vor beneficia de anularea anumitor contribuții la stat

600.000 de contribuabili au primit sau urmau să primescă decizii de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară deşi aceştia au realizat venituri sub acest nivel.
shutterstock_364132943 [Converted]

 

O amnistie fiscală pentru români va fi dată curând prin ordonanță de urgență, conform unui proiect de OUG lansat joi seară în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor, după ce miercuri se anunțase pregătirea acestuia. Ca să se aplice, actul trebuie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial. Autoritățile vor anula CASS pentru persoanele fizice cu venituri sub nivelul salariului minim brut pe țară, care au fost obținute în perioada 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017.

Proiectul mai propune instituirea unor derogări pentru termenele de plată a contribuţiei de asigurări sociale. În privinţa TVA, proiectul propune reducerea cotei de la 9% la 5% pentru livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Măsura este menită a facilita accesul populaţiei la produse sănătoase, de înaltă valoare calitativă. Reducerea cotei de TVA aplicabile pe întreg lanţul de distribuţie a acestor produse poate contribui la reducerea preţului suportat de consumatorul final, având în vedere că preţul acestor produse este mai ridicat de regulă decât cel al produselor similare, costurile de fabricaţie fiind mai mari ca urmare atât a utilizării de materii prime de calitate superioară, cât şi a metodelor de fabricaţie, potrivit mediafax.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii