Cautare
, Forbes Staff

Afaceri |
|

AmCham: Măsurile propuse de Guvern induc un haos generalizat în economia românească

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanța de Urgență privind noile măsuri fiscale anuntațe de către Ministrul de Finanțe, pe motiv că acestea ar produce haos în economia românească.
Aşteptările privind veniturile

Guvernul a prezentat, marți, un set de măsuri care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, printre care se numără scăderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum și posibilitatea de a lăsa contributorii să-și retragă banii anticipat. De asemenea, ar urma să fie introdusă o „taxă pe lăcomie” aplicabilă băncilor în funcție de evoluția ROBOR, precum și un pachet de măsuri pentru companiile din energie, printre care se numără o contribuție de 3% din cifra de afaceri, plafonarea prețului gazelor naturale sau controlul prețurilor pe piața de electricitate.

“Considerăm că măsurile propuse, precum și maniera de adoptare a acestora sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor în numai câteva ore de la anunțarea acestui OUG. Facem din nou apel la respectarea cadrului legal privind transparența decizională și consultările publice”, transmite AmCham România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii