FacebookTwitterLinkedIn

Ambasada Rusiei din Statele Unite a cerut vineri ca guvernul de la Washington să oprească „acțiunile extremiste” ale companiei Meta Platforms după ce aceasta a ridicat interdicția privind apelurile la violență împotriva armatei și a conducerii ruse.

Politica agresivă și criminală a Meta, care duce la incitarea la ură și ostilitate față de ruși, este scandaloasă. Acțiunile companiei sunt încă o dovadă a războiului informațional nereglementat, declarat țării noastre”, a transmis ambasada Rusiei.

Platformele de socializare deținute de Meta, precum Facebook și Instagram, vor permite utilizatorilor să posteze mesaje violente împotriva Rusiei pe fondul invaziei coordonate de Kremlin asupra Ucrainei. Această modificare a politicii privind instigarea la ură ar urma să fie temporară, transmite Reuters.

Noile condiții promovate de Meta Platforms vor reprezenta o nouă presiune exercitată asupra Rusiei, ca parte a eforturilor internaționale privind combaterea aspirațiilor expansioniste ale guvernului de la Moscova.

În cadrul comunicatului, ambasada a adăugat că dorește ca autoritățile americane să „oprească activitățile extremiste ale Meta și să ia măsuri pentru a-i aduce pe făptuitori în fața justiției”.