Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Amazon, la tribunal după ce un lucrător s-a infectat cu coronavirus

Compania Amazon.com Inc a fost acționată în judecată, sub acuzația că a favorizat răspândirea infecției cu coronavirus prin nerespectarea standardelor de siguranță pentru angajați.
 aboneaza-te
amazon shutterstock_322102484

Compania Amazon.com Inc a fost acționată în judecată, sub acuzația că a favorizat răspândirea infecției cu coronavirus prin nerespectarea standardelor de siguranță pentru angajați. Astfel, unul dintre angajați a contractat noul virus și l-a răspândit rudelor, provocând moartea unui văr, informează Reuters.

Plângerea a fost depusă miercuri la tribunalul federal din Brooklyn de trei angajați ai centrului JFK8 din Staten Island și de membrii familiei persoanei în cauză. Totul a început când Barbara Chandler, o angajată a companiei Amazon, a declarat că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus în martie. Mai târziua aceasta a constatat că a îmbolnăvit și alți membrii ai familiei, iar un văr de-al său a decedat din cauza Covid-19 pe 7 aprilie.

Procesul a arătat că Amazon a transformat sucursala JFK8, care are peste 5.000 de angajați, într-o bombă cu ceas de vreme ce nu a impus măsuri împotriva răspândirii infecției cu coronavirus, punând mai mult accent pe productivitatea angajaților decât pe siguranța acestora.

În urma acestui proces, s-a demonstrat că Amazon îi obliga pe angajați să lucreze la „viteze amețitoare, chiar dacă acest lucru îi împiedică să se distanțeze social, să se spele pe mâini și să-și igienizeze spațiile de lucru”, relatează Reuters.

Reprezentanții Amazon nu au făcut declarații legate de proces, dar au spus că mereu au fost respectate îndrumările oferite de autorități cu privire la împiedicarea răspândirii noului virus de la începutul pandemiei. Compania, cu sediul de bază în Seattle, a beneficiat de pe urma pandemiei întrucât mulți clienți au apelat la cumpărăturile online.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii