Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Amazon a decis să suspende contul Parler

Amazon a decis să suspende contul Parler, o rețea socială apreciată de partizanii lui Donald Trump acuzată că distribuie incitări la violență, scrie AFP.
social media

Într-o adresă către site-ul conservator, Amazon afirmă că „a observat recent o creștere persistentă a postărilor violente”. 

„Ținând cont de evenimentele nefericite care s-au produs în această săptămână la Washington, există un risc serios ca aceste postări să incite la și mai multă violență”, se arată în această adresă, dezvăluită de BuzzFeed și confirmată ulterior de Amazon.

De asemenea, Google și Apple au retras deja Parler de pe platformele lor de descărcare de aplicații.  Pentru a justifica decizia de vineri, Google a invocat și el prezența mesajelor care incită la violență.  Apple a urmat exemplul sâmbătă exprimându-și regretul față de „proliferarea” „amenințărilor cu violența”.

„Amazon, Google și Apple au făcut toate acestea într-un efort coordonat știind că opțiunile noastre vor fi limitate și că ne provoacă cele mai mari daune posibile în momentul în care președintele Trump este interzis de companiile tech”, a acuzat patronul Parler.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii