FacebookTwitterLinkedIn

Amazon a declarat vineri că a comandat 1.800 de camioane electrice Mercedes-Benz pentru flota sa europeană de livrare. Acestă decizie face parte din planul retailerului de a conduce o afacere neutră, diminunând emisiile de carbon până în 2040, informează Reuters.

Majoritatea vehiculelor electrice de la divizia de autovehicule și autoutilitare Daimler AG vor intra în funcțiune anul acesta, flotă la care se adaugă și comanda de 1.200 de modele Mercedes-Benz eSprinter și 600 de dube eVitos.

Comanda făcută de Amazon este cea mai mare comandă de vehicule electrice Mercedes-Benz primită de compania auto și include 800 de autoutilitare pentru Germania și 500 pentru Regatul Unit.

Cu toate acestea, noua comandă pentru vehicule Merces-Benz nu se compară cu cea de 100.000 de vehicule electrice de la Rivian Automotive LLC, o companie în care Amazon a investit.

Jeff Bezos, directorul Amazon, a declarat într-un comunicat că acordul Daimler a făcut parte din „călătoria retailerului de a construi cea mai durabilă flotă de transport din lume”.

Amazon și Mercedes-Benz au o istorie în spate. În 2018, Amazon a devenit cel mai mare client al dubelor Sprinter neelectrice marca Mercedes, asigurând 20.000 de vehicule pentru contractanți de livrare.