FacebookTwitterLinkedIn

Gheorghe Dobra, directorul general al companiei Alro Slatina, a anunţat că pentru următorii cinci ani firma are un plan de investiţii de 250 de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut joi, la festivitatea dedicată împlinirii a 58 de ani de la turnarea primei şarje de aluminiu la fabrica din Slatina.

La Alro Slatina fost inaugurată o investiţie în valoare de 11 milioane lei în tehnologie şi protecţia mediului la unitatea sa de Eco-Reciclare, cu ajutorul căreia capacitatea de producţie va atinge din nou nivelul de dinainte de criză.

Gheorghe Dobra: „Astăzi am inaugurat o investiţie de circa 11 milioane de dolari, cu ajutorul căreia vom ajunge la Eco – Reciclare la capacitatea de 100.000 de tone.

Vom recicla 100.000 de tone de deşeuri care vor fi transformate în metal lichid, împreună cu metalul de la electroliză şi alte deşeuri care vor fi reciclate în turnătoria mare, ne vom putea asigura întregul necesar de metal la aproximativ acelaşi volum de producţie pe care l-am avut înainte de criză. 

Avem în flux acum investiţii (…) în electroliză, în aluminiu prelucrat, avem o unitate nouă, de asemenea avem o nouă instalaţie de control ultrasonic, a doua pe care o punem în funcţiune anul viitor.

Pentru următorii cinci ani, sunt planificate investiţii până la 250 de milioane dolari”, conform Agerpres.

Conform raportului remis la Bursa de Valori Bucureşti, compania a instalat două cuptoare cu dublă cameră, un cuptor de menţinere şi instalaţia aferentă de captare şi tratare a gazelor arse.

Alro Slatina a reprezentant de-a lungului timpului un important reper pentru dezvoltarea municipiului Slatina şi a judeţului Olt, compania fiind implicată şi în susţinerea unor proiecte de natură socială, culturală și de sănătate.