Cautare
, Staff

Industrie |
|

Alro investește anul acesta 61 mil dolari în îmbunătățirea calității produselor laminate la cald și în reducerea dependenței energetice

ALRO, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală, din Europa, după capacitate își continuă programul de investiții în valoare de 61 de milioane de dolari pentru 2018, axat pe extinderea portofoliului de clienți, îmbunătățirea calității produselor laminate la cald și pe reducerea dependenței energetice.
072 dosar Muntenia ALRO 3

În segmentul de aluminiu procesat, Alro modernizează laminorul de table și benzi nr. 2 și mașina de rectificat cilindri, în vederea creșterii producției de laminate plate până la 120.000 de tone pe an până în 2022 (de la 90.000 de tone pe an, la sfârșitul anului 2017) și a ponderii producției de plăci tratate termic, în concordanță cu cererea de pe piață. În același timp, Compania intenționează să implementeze un sistem de control profil pentru produsele laminate la cald, având ca obiectiv principal îmbunătățirea calității acestor produse. În plus, pentru creșterea competitivității, Compania se axează pe optimizarea termenelor de livrare a produselor laminate la cald (livrare corespunzătoare, la timp, fără comenzi restante) și monitorizarea și controlul întregului sistem de planificare a producției într-o manieră centralizată prin implementarea unui sistem de planificare a producției (Planning Tool) pentru Departamentul Aluminiu Procesat.

“Continuăm să implementăm strategia noastră complexă de investiții care acoperă trei domenii majore: calitatea produselor și mixul de producție, cu accent pe piețele sofisticate; eficiența operațională și controlul costurilor, precum și creșterea cotei de piață”, a declarat Marian Năstase, Președinte al Consiliului de Administrație Alro.

“Rămânem fideli strategiei noastre de a furniza produse cu valoare adăugată mare pentru industrii selecte, cum ar fi industria aerospațială și auto, în care calitatea este un factor-cheie în menținerea unei relații de afaceri pe termen lung. În același timp, investim în reducerea costurilor de producție și, prin urmare, am reușit să ne păstrăm avantajul competitiv pe piețele internaționale, punând în același timp un accent deosebit pe prezentarea gamei noastre de produse clienților actuali și potențiali, pentru a ne crește cota de piață”, a adăugat Năstase.

În ceea ce privește eficiența costurilor, Alro continuă programul de dezvoltare a Eco-Topitoriei, optimizând și sporind capacitatea de procesare a deșeurilor din aluminiu, de la mărunțire până la topire, pentru a atinge o capacitate de 100.000 de tone pe an, până în 2020 (de la 32.000 de tone pe an, la sfârșitul anului 2017) și pentru creșterea eficienței energetice a proceselor existente.

Optimizarea mixului de produse și îmbunătățirea calității acestora, împreună cu creșterea eficienței globale, vor sprijini obiectivele Alro de a-și crește cota de piață. Compania susține îmbunătățirea activităților operaționale printr-o puternică strategie de marketing care include prezența ALRO la unul dintre cele mai importante târguri de profil la nivel mondial, respectiv a 12-a ediție a evenimentului aluminiu 2018 World Trade Fair & Conference care are loc la Düsseldorf în perioada 9-11 octombrie 2018, unde vor participa peste 1.000 de expozanți din industria aluminiului și care are peste 27.500 de vizitatori la fiecare ediție.

Grupul Alro a înregistrat un profit net de 154 milioane RON, în primul semestru al anului 2018, comparativ cu un profit net de 187 milioane RON, în primul semestru al anului 2017. Cifra de afaceri a Grupului a crescut, în primul semestru al acestui an, la 1,56 miliarde RON, comparativ cu 1,38 miliarde RON în primul semestru al anului 2017. Producția de aluminiu primar a atins nivelul de 144.962 de tone, în S1 2018, de la 139.459 de tone, în primul semestru al anului 2017, în timp ce producția de aluminiu procesat a rămas in jurul nivelului de 56.000 de tone.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii