FacebookTwitterLinkedIn

Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), consideră că, în cazul în care statele lumii vor elimina restricţiile majore impuse de pandemia de Covid-19, vânzările de vacanţe în acest an vor atinge 85% din totalul celor din 2019.

Alin Burcea: „Sincer nu cred că se va ajunge la nivelul din 2019. Dar acest „nu cred” este spus cu jumătate de gură. Pentru că vorbesc cu colegi de breaslă şi cu lumea implicată în turism şi, nu ştiu dacă este doar dorinţa omului de mai bine sau este bazat pe o creştere a vânzărilor, dar toată lumea din zona noastră se aşteaptă la o creştere mare a cererilor. Dar totul ţine de restricţii. Dacă dispar restricţiile majore este posibil să ne apropiem de vânzările din 2019. Asta în condiţiile în care într-o lună şi ceva vor fi eliminate restricţiile majore. Dacă rămâne doar vaccinarea ca o condiţie de călătorie, cred că ne apropiem de 80- 85% din 2019″, conform Agerpres.

Vicepreședintele ANAT a precizat că la începutul acestui an s-a înregistrat o tendinţă de creştere a solicitărilor pentru vacanţele de vară, oamenii căutând ofertele Early Booking, mai ales că agenţiile de turism permit plata a doar 25% din suma totală până la finalul perioadei promoţionale, achitarea integrală putând fi amânată până cu 30 de zile înainte de plecare.

Alin Burcea: „Au început să se caute vacanţele de vară. Au crescut rezervările pe early booking, mai ales că piaţa în general solicită 10% la înscriere, plus 10-15% la închiderea termenului de early booking, deci undeva la 25%. Şi în general cam toată lumea cere ultima sumă cu 30-40 de zile înainte de plecare, pentru a se evita situaţii legate de Covid.”